Stichting Groen Weert is een club vrijwilligers die zich inspant voor behoud en waar mogelijk uitbreiding van het bomenbestand en ander groen in de gemeente Weert en omstreken.
Groen, en met name bomen, heeft een positief effect op het welzijn en welbehagen van mensen.
naar boven
X-factor

De Voortuin met de X-factor.

In 2017 organiseert Stichting Groen Weert in samenwerking met Gemeente Weert een wedstrijd om de mooiste voortuin en geveltuin: “De voortuin met de X-factor.”

xfactor_plan

Bekijk/download hier de flyer.

Sinds de officiële start op 19 november 2016 kunt u zich aanmelden voor deze wedstrijd. Dit kan individueel, maar ook in groepsverband. Bijvoorbeeld samen met de buren een voortuin of geveltuin inrichten.
Bent u trots op de voortuin of zoals die nu is? Meld u dan aan. De jury kijkt medio september hoe de aangemelde voortuinen erbij liggen.
Is deze wedstrijd voor u aanleiding om nu echt eens werk van te maken? Andere inrichting, nieuwe planten? De verharding eruit, planten erin? Des te beter. Maak er wat moois van. De mooiste voortuin en geveltuin wint een waardebon van € 500,- (geschonken door de gemeente Weert)

Geveltuinen
x-factor_voorbeeld_haarlem
Grenst uw woning direct aan het trottoir? Ook dan kunt u aan de slag: met een geveltuin. U mag langs de gevel tot 45 centimeter (1 ½) stoeptegel verwijderen en daar dan planten en struikjes in zetten. Ook potten, plantenbakken of een oude waskuip kunnen gebruikt worden om uw huis en straat te verfraaien. Houd er wel rekening mee, dat mensen met een kinderwagen of met een rolstoel er nog langs kunnen.
Bij geveltuinen vinden we het belangrijk dat een woningblok of hele straat daaraan meedoet. Samenwerken met de buren wordt door de jury straks extra beloont.
Bewoners van huurwoningen kunnen bij hun verhuurder om advies vragen.

Aan de slag
U kunt zich voor de wedstrijd aanmelden tot 31 mei 2017. U heeft dus tijd om er eens rustig over na te denken. Begin met de (her)inrichting zo vroeg mogelijk zodat de tuin voldoende tijd krijgt om zich te ontwikkelen. In september 2017 zal de jury de aangemelde voortuinen en geveltuinen bezoeken en beoordelen. Medio oktober zullen we de winnaars bekend maken. Deelnemers worden via e-mail op de hoogte gehouden..

Klik hier voor het aanmeldformulier.

logo