Wim legt de link: Is er een alternatief voor glyfosaat?
geplaatst 8-6-2018
Ondanks het feit dat glyfosaat al jaren verdacht is, het schaadt de
biodiversiteit en zorgt voor kankerverwekkende stoffen in onze voeding,
heeft de EU het middel voor de komende 5 jaar onder voorwaarden
goedgekeurd. Sterker, de EU voedingswaakhond ontkent de
kankerverwekkende eigenschap van glyfosaat.
Met pelargonzuur hebben we een alternatief dat niet giftig is. Het zuur verbrandt de bladeren van onkruid en is vervolgens biologisch afbreekbaar. Nadeel is dat percelen meerdere malen behandeld moeten worden en voorlopig is pelargonzuur ook duurder dan glyfosaat. Bovendien is Novamont nu nog niet in staat het middel voor heel Europa te produceren, laat staan voor de hele wereld. De huidige productiecapaciteit is slechts 30.000 ton per jaar. Alleen al in Duitsland wordt jaarlijks 38.000 ton glyfosaat op de akkers gesproeid.
Lees hier het nieuwste blog van Wim Vlekken
Met pelargonzuur hebben we een alternatief dat niet giftig is. Het zuur verbrandt de bladeren van onkruid en is vervolgens biologisch afbreekbaar. Nadeel is dat percelen meerdere malen behandeld moeten worden en voorlopig is pelargonzuur ook duurder dan glyfosaat. Bovendien is Novamont nu nog niet in staat het middel voor heel Europa te produceren, laat staan voor de hele wereld. De huidige productiecapaciteit is slechts 30.000 ton per jaar. Alleen al in Duitsland wordt jaarlijks 38.000 ton glyfosaat op de akkers gesproeid.
Lees hier het nieuwste blog van Wim Vlekken