Groen Weert logo editor
 X 
CZW zet in op recreatie i.p.v. natuur
geplaatst 16-11-2014
Natuur met extensief recreatief gebruik, die tegenprestatie zou CZW leveren voor het winnen van zand rond het Blauwe Meertje. Maar CZW maakt zich liever populair door dagrecreatie te bieden, waarbij de natuur een ondergeschikte rol krijgt toebedeeld.

CZW heeft inmiddels 2 parallelle plannen opgesteld:


1) Samen met de provincie heeft CZW een 'actualisatievergunning' in voorbereiding.
Hierin worden alle gedoogbesluiten van de provincie gelegaliseerd. Tevens ''corrigeert'' CZW hiermee alle door de Raad van State benoemde onjuistheden.
Dit betekent ook dat de afspraken met de lokale groepen uit de beginperiode niet langer worden erkend.

2) De voorbereidingen voor een nieuwe vergunning zijn in de maak waarin nieuwe idee├źn worden opgenomen als intensieve recreatie (dagstrand en evenementen) en een duikplas.
Op deze locatie waren eerder 'plas-dras-situaties' gepland, omringd door bomensingels.
Dit plan wordt aan de gemeenteraad van Weert voorgelegd.

Op 21 oktober jl. had bij de Raad van State de zitting plaats waarin 6 procedures aan de orde zijn geweest, aangespannen door Stichting Groen Weert. De gebruikelijke termijn van 6 weken waarin een uitspraak wordt gedaan, is inmiddels met 6 weken verlengd.

Op 10 november heeft een landschapsarchitect namens de CZW in de commissie ''Ruimte'' een presentatie gehouden voor de commissieleden over de nieuwe plannen van CZW. Stichting Groen Weert heeft van het spreekrecht gebruik gemaak.
Zie ook ons voorgaande bericht over CZW.