Groen Weert logo editor
 X 
Brede school Markeent plant nieuwe boom ter compensatie van gekapte platanen
geplaatst 8-9-2016
Markeent_aanbieden_KornoeljeHet kruispunt bij de school Markeent is op de eerste schooldag (ma. 4 sept.) officieel heropend na het aanbrengen van verkeersremmende voorzieningen. Bij de feestelijkheden was ook aandacht voor bomen. Twee platanen waren in mei gekapt met de bedoeling het zicht op de kruising te verbeteren. De bomenrijen langs de St. Jozefslaan vormen een beschermde structuur. Bij kap moet daarom herplant plaatsvinden. Compensatie kan ook door op een nabijgelegen plek een jonge boom te planten, evt. van een andere soort. De school wilde daarin graag een actieve rol spelen.
Na vruchtbaar overleg met Stichting Groen Weert wordt binnenkort een Cornus Kousa geplant bij de school. Bij, of rondom de boom komt een bankje dat wordt gemaakt van de gevelde platanen.
Stichting Groen Weert mocht de boom (nog in pot) alvast feestelijk onthullen met het doorknippen van een lint. Bestuurslid Jos Kunnen vertelde de kinderen hoe mooi deze boom bloeit, dan framboosachtige vruchten draagt en dat het blad verkleurt in de herfst. Hij besloot met een gedichtje van eigen hand:

Het wensengedichtje van een boom

Laat de zon mijn kruin bestralen
Laat de wind mijn bladeren strelen
Laat me pronken in het ochtendlicht
Laat me beschaduwen jouw kindergezicht.