Groen Weert logo editor
 X 
Burgers willen meer groen in de binnenstad
geplaatst 14-12-10
beekstraat_naar-groenGoed nieuws: Weert bouwt aan een nieuw stadhuis.
Ook goed nieuws: Weert ontwikkelt op de plek van het oude stadhuis het Beekstraatkwartier.
Nog beter nieuws: De bewoners van Weert worden gevraagd om actief mee te denken over de invulling van het nieuwe plan. Het is ''een open planproces waarin burgerparticipatie centraal staat''.

Het állerbeste nieuws: De burgers van Weert hebben via de gehouden enquête duidelijk laten weten dat er bij de ontwikkeling van het Beekstraatkwartier meer aandacht besteedt moet worden aan openbaar groen.

Op vraag 2 van de enquête over het voldoende voorkomen van een aantal zaken in de hele binnenstad, antwoordt de burger van Weert dat we genoeg restaurants, cafés en winkel aanbod hebben. Bijna de helft van de invullers geeft aan dat er te weinig aandacht voor groen en ontspanning, recreatie en ontmoeting is.

Vraag drie gaat over de toekomstige ontwikkeling van het Beekstraatkwartier.
Wat vinden de Weertenaren daarbij belangrijk? In volgorde:
Openbaar groen 61%
Ontspanning, recreatie en ontmoeting 57%
Parkeergelegenheid 48%
Winkels, culturele voorzieningen en restaurants worden in het Beekstraatkwartier minder belangrijk gevonden.

We halen hier letterlijk de conclusie van de enquête aan.

"De respondenten hechten vooral weinig belang aan de aanwezigheid van restaurants en cafés. Ook het winkelaanbod en culturele voorzieningen worden over het algemeen niet zo belangrijk gevonden. Wel heel belangrijk vinden ze openbaar groen, en ook aan parkeergelegenheid en ontspanning, recreatie en ontmoeting wordt belang gehecht".

Het aller, aller, allerbeste nieuws zou natuurlijk zijn als ons gemeentebestuur nu de burgerparticipatie inderdaad centraal zou stellen bij de ontwikkeling van het Beekstraatkwartier. Stichting Groen Weert is benieuwd!