Groen Weert logo editor
 X 
Foutje bedankt: Linden bij de Sint Annamolen per vergissing gekapt
geplaatst 1-4-11
AnnamolenDoor onduidelijke interne miscommunicatie bij de gemeente Weert zijn 6 beschermde linden bij de Sint Annamolen in Keent ontdaan van alle takken om deze vervolgens te kunnen rooien. De Stichting Groen Weert is zeer verontwaardigd en teleurgesteld omdat daarmee eerdere afspraken geschonden zijn.

In het najaar van 2010 is de gemeente Weert met de Stichting Groen Weert en de Molenstichting overeengekomen om een zilverspar te kappen en vier jonge linden te verplaatsen. De 6 grote linden zouden blijven staan. Om de windvang voor de molen te bevorderen zou bekeken worden of het bos tegenover de molen aan de Bocholterweg niet uitgedund zou kunnen worden.

Afgelopen februari jl. heeft B&W echter besloten om een voorbereidend onderzoek te laten verrichten om de 6 beschermde linden het volgend jaar te kunnen verplaatsen. Het alsnog verplaatsen van de bomen heeft te maken met het verstrekken van een bouwvergunning voor een manege binnen 100m van de molen. De gemeente had hierbij geen rekening gehouden met het Molenconvenant, een herenovereenkomst met de Molenstichting Weerterland. Hierin is afgesproken dat men bij nieuwe projecten binnen een straal van 500m van een molen rekening houdt met de windvang door de molen.

De gemeente heeft bij monde van de heer P. de Jong haar excuses aangeboden aan de Stichting Groen Weert voor de kap. Het beschikbare budget voor het verplaatsen van de linden zal alsnog nu gebruikt worden voor het aanplanten van nieuwe bomen elders.