Groen Weert logo editor
 X 
Hoe groen is Lidl


geplaatst 10-6-13

Lidl kaal bedrijfsterreinAan de Ringbaan-West is Lidl bezig met de bouw van een nieuwe supermarkt. Een duurzame supermarkt met zonnepanelen op het dak. Prijzenswaardig. Maar wordt de vestiging straks groen aangekleed met bomen en hagen?

Lidl bouwde een nieuw distributiecentrum aan de Suffolkweg en dat is een immense stenen massa zonder een sprietje groen.
Hiervoor is een landschappelijk gebied met monumentale bomen opgeofferd. Nu is er zelfs geen grassprietje te bekennen.
Van een bedrijf dat zegt duurzaam te zijn, mag je verwachten dat het zorgt voor een groene aankleding van haar distributiecentrum. Vooral in een toeristisch gebied als de IJzeren Man en de Weerter Bergen.
lidl-wees-groenMogelijkheden voor het plaatsen van bomen en hagen zijn aanwezig. Tegen de gevels kan klimop aangebracht worden. Ook de daken kunnen worden vergroend en voorzien van zonnepanelen.
De vergroening verdient zich zelf terug door minder energiekosten, een gezondere werkomgeving en verkoeling van de stenige omgeving. Ook kan het door Lidl geproduceerde fijnstof deels opgevangen worden door het groen.
Lidl Weert wees groenEen bedrijf dat pretendeert duurzaam bezig te zijn, moet dat ook uitstralen en vooral in Weert Groenste Stad 2012.

Een uitdaging zo dachten we!