Groen Weert logo editor
 X 
Bomen St Jozefskerkplein Keent en Suffolkweg verplaatst
geplaatst 4-8-2013
suffolkweg02Bij de Suffolkweg is vandaag een boom verplaatst en de tweede boom wordt morgen verplaatst. Door inspanning van de Bomenstichting zijn de bomen gespaard van kap.

In augustus 2008 is door de firma van der Looy een kapvergunning aangevraagd voor de kap van 4 koningslinden. De Bomenstichting heeft daarop contact gezocht met Van der Looy en gewezen op de mogelijkheid van het verschuiven van bomen. Onder de bomen worden stalen platen geschoven en daarna wordt de boom met een kluit van 10x10x1m door een sleuf getrokken naar de nieuwe standplaats. Van der Looy had er wel oren naar. Gerard Hendriks "Ik heb er toen op gewezen dat veel mensen in het groen willen wonen en dat de woningen beter verkocht zouden worden met de bomen. Nog even is met de gemeente gekeken of de bomen niet in een plansoen opgenomen konden worden. Echter dit lukte niet.Volgens van der Looy zijn alle woningen met een boom verkocht. Dus er is behoefte aan groen!"

suffolkweg01Ook bij het St. Jozefskerkplein op Keent zijn vandaag linden verplaatst. Dit zijn relatief nog jongere bomen die met kluit en al over de staat verplaatst worden naar het Beraplein. De beuk die er nu staat kan er nog maar enkele jaren blijven staan. Er zit namenlijk een zwam in. De boom heeft veel geleden tijdens de nieuwbouw daar.