Groen Weert logo editor
 X 
St. Martinus groener
geplaatst 17-3-2015
St._Martinus_aanplant_5Zorgcentrum St. Martinus biedt vanaf nu een groener uitzicht voor de clienten. Bij zicht op groen voelen mensen zich aantoonbaar beter.
Een bestuurslid van ons moest een jaar revalideren en vond dat de tuin van St. Martinus meer groen kon gebruiken. Hij stelde voor om bomen erbij te planten. Dat leek eenvoudiger dan het was want er waren veel beperkende factoren rond het gebouw. Maar met vereende krachten en goede wil van Stichting Land van Horne kwam het voor elkaar!
Foto-overzicht
Op de locatie moest rekening worden gehouden met toegankelijkheid voor hulpdiensten, ruimte voor de hoogwerker om ramen te wassen, aanwezigheid van een groot infiltratiepakket, vrij zicht voor de beveiligingscamera, en nog wat zaken.
In een aantal overlegrondes van onze Stichting met de clustermanager en de tuinman van St. Martinus, vonden we mogelijkheden voor aanplant van diverse bomen. De gulle donatie van een voormalig patient en zijn familie, dekte een flink deel van de kosten. Ook de Weerter Rabobank deed een duit in het zakje.
Het planten vond plaats op 20 maart. In mei wordt bij de twee nieuwe bomen in de voortuin een bordje onthuld in de aanwezigheid van diverse betrokkenen, en bewoners van St. Martinus.

alle artikelen