Groen Weert logo editor
 X 
Boomfeestdag 2017 - 1200 struiken in Stramproy
geplaatst 25-3-2017
boomfeestdag_2017_1Dit jaar plantten kinderen van de groepen 7 en 8 van de scholen de Firtel en de Duizendpoot uit Stramproy en van de St. Jozefschool uit Altweerterheide vooral struiken. De officiële opening vond plaats door wethouder Martijn van den Heuvel.
De kinderen plantten 1.200 stuks lijsterbes, gelderse roos en eenstijlige meidoorn. Dat gebeurde op het Kirkebos aan de Lochtstraat in het buitengebied van Stramproy.
boomfeestdag_2017_2Het Kirkebos ligt op de overgang tussen de hoger gelegen Buuëtjes Hei en de lager gelegen Lieëg Hei. Het is een merkwaardig, driehoekig perceel, dat al op oude kaarten is te vinden. Het perceel werd oorspronkelijk in tweeën gedeeld door een diagonaal en omzoomd door bomen en struikgroepen. Volgens de overleveringen was het perceel eigendom van de kerk, die het uitgaf aan arme inwoners van Stramproy, die het konden gebruiken voor landbouw en hakhout, vandaar de naam Kirkebos. Door de aanplant van bomen en struiken wordt de historische structuur weer beleefbaar gemaakt.