Groen Weert logo editor
 X 
Inventarisatie beschermwaardige bomen
geplaatst 1-7-2017
boominspectieVan de Gemeente Weert heeft Stichting Groen Weert de opdracht gekregen om alle monumentale en waardevolle bomen in Weert te inventariseren. Het gaat dan zowel gemeentebomen als bomen die op particuliere grond staan. Doel van die inventarisatie om de bomen een beschermde status te geven en deze via een speciale website (Beschermwaardige bomen) kenbaar te maken aan het publiek.

De gemeente heeft ongeveer 40.000 bomen in onderhoud en we schatten dat daarvan ongeveer 2000 in aanmerking komen voor de status Monumentaal of Waardevol.

Binnen Stichting Groen Weert zijn een (beperkt) aantal bomeninspecteurs van de Bomenstichting actief. Dat team zouden we graag uitbreiden met vrijwilligers die eveneens een hart voor bomen hebben. Specifieke bomenkennis is wel gewenst, maar niet direct nodig. Je gaat in duo’s op stap, waarvan één persoon kennis van bomen heeft en de ander hoeft dat niet persé. Je leert on the job van elkaar.

Het veldwerk bestaat uit het bezoeken en opmeten van de bomen. En een foto maken. De bevindingen worden op een formulier ingevuld. Die formulieren worden dan door een medewerker van de gemeente in het systeem ingevoerd.

Mocht je interesse hebben dan kun je je hier aanmelden voor de informatie avond, die we hier binnenkort over organiseren.