Groen Weert logo editor
 X 
Burgerinitiatief tegen bomenkap IJzeren Man gebied levert ruim 900 handtekeningen op
geplaatst 18-2-2019
190218_bomenkap_ijzeren_manDe Bosgroep kapt momenteel bomen in het IJzeren Man gebied in opdracht van de gemeente Weert. Dat gaat nog door tot ca. half maart. Of luistert de gemeente naar haar bezorgde burgers?
Nadat in november vorig jaar veel bomen geblest (=gemarkeerd) waren, hebben we aan de gemeente vragen gesteld en onze bezorgdheid uitgesproken. De gemeente heeft het 'onderhoud' uitbesteed aan de Bosgroep Zuid Nederland. SGW wordt als belangenorganisatie helaas niet betrokken bij dit beleid. Ook de vele wandelaars en sporters die van het gebied gebruik maken, worden niet gehoord.
Achteraf blijkt onze bezorgdheid bewaarheid. De kap is omvangrijk en ook vele gezonde bomen zijn gekapt. Veel bomen zijn ouder dan 100 jaar. Bezoekers zijn behoorlijk geschrokken van deze kaalslag.

190217_gekapte_den_nabij_klimbos_110_jaarOp 15, 16 en 17 februari hebben enkele bezorgde Weertenaren handtekeningen verzameld op de parkeerplaats bij het NMC. Ze willen de gemeente vragen direct te stoppen met de rigoureuze kap. Veel wandelaars en bezoekers waren het eens met de initiatiefnemers van deze actie. Het aantal handtekeningen komt boven de 900 uit. De petitie wordt maandag aangeboden bij de gemeente Weert.
190214_bomenkap_ijzeren_man

Zie ook artikel op weertdegekste.