Stichting Groen Weert is een club vrijwilligers die zich inspant voor behoud en waar mogelijk uitbreiding van het bomenbestand en ander groen in de gemeente Weert en omstreken.
Groen, en met name bomen, heeft een positief effect op het welzijn en welbehagen van mensen.
naar boven
Groen Weert logo editor
Hebben we in 2050 nog voldoende te eten?
geplaatst 18-10-2020
AardeOpBordStel je bent nu veertig, dan ben je in 2050 ongeveer even oud als ik nu. We leven nu wel in een turbulente tijd, maar in principe heb ik een goed leven. Hoef me geen zorgen te maken of morgen de verwarming nog brandt en of de schappen in de supermarkt nog gevuld zijn. Maar of dat ook voor jou geldt als je zeventig bent, is nog zeer de vraag. Als we doorgaan met de huidige schaal van bevolkingsgroei en consumptiepatronen is het vrijwel zeker, dat Moeder Aarde de mensen niet meer kan voeden. En waarschijnlijk heel veel andere diersoorten ook niet meer, die zullen dan al uitgestorven zijn.
Lees hier het nieuwste blog van Wim Vlekken.

Tentoonstelling over bomen
geplaatst 16-9-2020
200916_NMC_opening_bomententoonstellingIn het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man (NMC) kunt u de tentoonstelling Bomendromen bezoeken.
Samen met de tentoonstellingscommissie van het NMC heeft Stichting Groen Weert de expositie vormgegeven.
Het 10-jarig bestaan van de Stichting was aanleiding om te benadrukken dat bomen heel bijzonder zijn. Het is verbazingwekkend wat ze presteren om te leven, te groeien, en gezond te blijven. Alle andere levende wezens profiteren daarvan. En het klimaat ook.
De tentoonstelling is op 16 september in kleine kring geopend, vanwege het coronaprotocol. Wethouder Martijn van de Heuvel verrichtte de openingshandeling.
De tentoonstelling is te zien tot 31 december 2020.
U bent van harte welkom.

NMC
Geurtsvenweg 4
0495 52 48 93

 X 
Donateur worden.
Help ons Weert en omgeving groen te houden.
Stichting Groen Weert ziet toe op een schoon milieu en duurzaam groen beheer in de gemeenten Weert, Cranendonck, Nederweert en Leudal. Onze vrijwilligers adviseren en assisteren zowel de lokale overheid als particulieren bij het duurzaam behoud en bevorderen van groenvoorzieningen.

Want iedereen heeft recht op schone lucht.


Onze stichting kent geen structurele geldelijke ondersteuningen van derden, maar is afhankelijk van giften en soms kleine onkostenvergoedingen. Staat u sympathiek tegen over het doel van de stichting?
Vul het formulier in en word donateur.
groenboekje_WVU ontvangt dan gratis het boekje 'Duurzaam Groen' van Wim Vlekken.(winkelwaarde € 8,95)
Een schenking aan een goed doel is aftrekbaar bij de Belastingdienst als deze voldoet aan een ANBI. Stichting Groen Weert bezit de ANBI status

 
Wandelweer
Weert
Weeronline.nl


SGW stichting groen weert
Stichting Groen Weert is een club vrijwilligers die zich inspant voor behoud en uitbreiding van groen in de gemeente Weert en omstreken.
Groen, en met name bomen, heeft een positief effect op het welzijn en welbehagen van mensen.


SGW stichting groen weert
Foto achtergrond: 20 oktober 2020 Herfstkleuren moeraseiken Graafschap Hornelaan (PB)
Anbi informatie
Archief
Besloten deel
Bomenkaart Nederweert
Bomenkaart Weert
Contactformulier
Contactgegevens
Cookiebeleid
Copyright © 2016 Stichting Groen Weert
Disclaimer
Donateur worden
Facebook
Foto's
Home
Instagram
Interessante sites
Meldpunt
Over ons
Privacyverklaring
Rondkijk foto's
Sitemap
Twitter
Vacatures
Website vormgeving